telèfon whatsapp 638 598 163 · gebre@gebre.cat

Avís

JFolder: :files: La ruta no és un directori. Ruta: /home/gebre2020/public_html/images/2019/31-08

Informació

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2019/31-08

Inici

El Gebre reuneix al voltant de 200 persones a l’agost per formar-se en l’educació per Projectes a l’escola

L’educació per projectes és un model pedagògic que ha arribat per quedar-se, com a eina de respecte a l’infant i al seu procés d’aprenentatge i desenvolupament.

La segona jornada de formació de l’Associació socioeducativa El Gebre esdevé un èxit de participació reunint al voltant de 200 persones per formar-se en el treball per projectes a l’etapa 0-3 i 3-6.

Al voltant de 200 persones s’han reunit al Teatre Mundial de La Bisbal d’Empordà en la segona jornada de formació de l’Associació socioeducativa El Gebre per formar-se amb el pedagog italià Gino Ferri.

La temàtica d’enguany és el treball per projectes a l’educació infantil, amb especial interès a l’etapa de 0 a 3 anys, però també dels 3 als 6 anys.

L’educació infantil és l’etapa educativa on l’infant fa un desenvolupament més global i més íntegre, i és per això que El Gebre sempre ha ofert un seguit de formacions per a professionals i familiars d’aquestes etapes que, des de l’any passat s’ha fet el darrer dissabte abans de començar el nou curs escolar, en plenes vacances i que l’èxit d’assistència indica que és un encert.

Àdam Bertran, d’El Gebre, indica que “sacrificar el darrer dia de vacances per formar-se indica el grau de compromís que hi ha al col·lectiu de mestres” i que per això “és important oferir una oferta de cursos i xerrades de qualitat que responguin  a les necessitats reals dels i les mestres d’aquesta etapa i que no hagin d’anar a cursos d’altres etapes per manca d’oferta de la seva pròpia etapa”.

“L’educació és la necessitat humana de comprendre el nostre entorn, per interactuar-hi, per transformar-lo i fer-lo evolucionar” destaca Gino Ferri que afegeix que els “infants ja ho fan des del naixement intentant donar sentit al seu entorn per donar sentit a la seva pròpia experiència vital”. Intentar donar significat a la seva experiència oferint contextos d’aprenentatge significatiu “és un procés autònom dels infants i a l’escola cal no frustrar amb una actitud proactiva per donar continuïtat al procés d’aprenentatge del propi infant, oferint experiències d’aprenentatge enriquidores” a les nenes i nens de la nostra escola, afegeix Ferri.

Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Associació socioeducativa El Gebre i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà, l’ICE Josep Pallach de la Universitat de Girona i els Serveis Educatius del Baix Empordà.

L’Associació socioeducativa El Gebre és una entitat sense ànim de lucre que gestiona tres escoles bressol al Baix Empordà (Palamós, Corçà i Monells) i formacions i assessoraments a centres educatius de les Comarques Gironines.

{gallery}2019/31-08{/gallery}